Haberler

LPG’nin Dizele Göre Avantajları Nelerdir?

LPG’nin Dizele Göre Avantajları Nelerdir?
HABERİ PAYLAŞ
Eklenme tarihi : 02 08 2021

LPG, günümüzde fabrikadan çıkışlı araçlara da kullanılıyor. Benzin fiyatlarının yükselmesiyle, yakıt tasarrufu etmek isteyen kişiler LPG’ye dönüş yapmayı düşünüyor. Yakıt olarak daha uygun olan LPG, kolay bir şekilde kullanılabiliyor.

Yakıt masraflarınızdan bir nebze tasarruf sağlamak için LPG sistemlerini tercih edebilirsiniz. Tasarruf etmek isteyen kişiler,  LPG’nin benzine ve dizele göre daha uygun olduğunu düşünüyor. Benzin fiyatının gün geçtikçe artış göstermesinden dolayı, yakıt tüketimi konusunda tasarruf yapmak isteniyor. LPG’li araçlar diğer araçlara göre performans düşüklüğü yaşamıyor. Aynı performansı devam ettirerek, yakıt tüketimi konusunda tasarruf sağlıyor. LPG’li araç, benzin kullanan araçla aynı performansı gösterir.

 

 

LPG İle Dizel Arasındaki Farklar

Benzinli araçları tercih etmeyen kişiler dizel araçlarını tercih ediyor. Dizel benzine göre daha ekonomiktir. Tabi ki LPG, hem dizele hem de benzine göre daha tasarrufludur. Hiçbir şekilde performans kaybı olmadan LPG sistemi kullanılabilir. LPG ile dizel arasında bazı farklar bulunuyor.

Dizel aracınızın bakım maliyetleri benzin ve LPG’ ye göre çok yüksektir. LPG geliştirilen son sistemlerle araçlara en iyi performansı sağlıyor. En çok tercih edilen sistemler arasında        olan LPG, sıfır araç sistemlerinde tercih ediliyor. LPG ile dizel arasındaki en büyük fark yakıt fiyat farkıdır. Litre fiyatları karşılaştırıldığında LPG ile dizel arasındaki büyük farkı görebilirsiniz.

Dizel ve LPG yakıtlarının araçlarda aynı performansı verdiği göz önüne alındığında, tek dikkat edilmesi gereken kısım yakıt fiyatlarıdır. LPG dizele göre çok uygun fiyatta satışa sunuluyor. Bu sebepten dolayı dizele karşı LPG’li araçlar tercih ediliyor. Yakıt tasarrufu sağlamayı hedefleyen kişiler LPG sistemlerine yöneliyor. LPG yakıtı, araçların performansını olumsuz olarak etkilemiyor ve ekonomik katı sağlıyor.

 

 

LPG Ve Dizel Fiyat Farkı

Dizel yakıtının fiyatı her geçen gün artış göstermeye devam ediyor. Tasarruf etmek isteyen kişiler bu durumda zorluklar yaşıyor. Dizel araç sahibi olmak yerine benzinli araçlarına LPG taktırarak daha ekonomik olarak araçlarını kullanabilir. BRC markası bu konuda tüm dünyaya hizmet veren otogaz sistemleri firmasıdır. Sizlere garantili bir hizmet sağlayarak en iyi şekilde LPG sistem kurulumunu gerçekleştiriyor.

Dizel ve LPG arasında performans farkı bulunmuyor. Dizel yakıtıyla LPG yakıtının fiyatları karşılaştırıldığında aradaki fark çok büyüktür. Aynı performansı alabilen kişiler, LPG’yi tercih ediyor.  Yakıt türleri arasında litre başına çok fazla fiyat farkı bulunuyor. Araç sahibinin ortaya çıkan fiyat farkı sebebiyle, LPG sistemlerini seçtiğini görebiliyoruz.

 

 

LPG Araçları Kullanırken Nelere Dikkat Edilmeli?

LPG araçlarına sahip kişilerin dikkat edilmesi gereken konular hakkında bilgi sahibi olması gerekiyor. Her ne kadar günümüzde çok kullanılan bir dönüşüm sistemi olsa da, araç sahiplerinin bu konuda neler yapılması gerektiğini bilmesi önemlidir. Dikkat edilmesi gereken bazı durumlar;

 

  • Gaz alırken LPG lisansı olan markaların seçilmesi
  • Araç bakımlarının zamanında yapılması
  • LPG tankının fazla yakıt alması için aracı sallamamak
  • Araç çalışırken LPG kokusunun gelip gelmediği
  • Gaz kaçak kontrolünün yapılması

Bu durumlar LPG kullanan kişilerin sürekli olarak dikkat etmesi gereken bazı durumlardır. Bu durumlar güvenlik açısından çok büyük öneme sahiptir. LPG bulunan araçlarda yakıt dolumu yapılırken tanka fazla dolum yapılmaması gerekir. LLPG olan araca trafik sigortası yapılabiliyor. Hiçbir engel olmadan araçlarınıza LPG taktırabilirsiniz.

 

 

LPG’li Araçlarda Kasko Sigortası

LPG’li araçlar da diğer araçlar gibi kasko yaptırılıyor. LPG sistemi bulunan araçlarda kasko sigortası yapılabilmesi için, bazı evraklar isteniyor. LPG’ nin mutlaka ruhsata işletilmesi gerekiyor. Bunun için araç projesi ile birlikte TüvTürk’ e gidip muayeneye girilmelidir.

 

 

LPG Tasarrufu

LPG ile yakıt masrafları konusunda tasarruf etmek mümkündür. LPG sistemi araca zarar vermeden en iyi şekilde uygulanabiliyor. BRC markası bu konuda en iyi hizmetleri veren bir markadır. Aracın orijinalliği bozmadan, otogaz sistemini montajı yapılabiliyor. Kullanılan kaliteli kitler sayesinde LPG sistemleri en iyi performansı veriyor.

LPG litre fiyatının diğer yakıt fiyatlarıyla karşılaştırıldığında aradaki fark görülebiliyor. Aracın performansını aynı seviyede tutarak, yakıt tasarrufu konusunda çok yardımcı oluyor. LPG araç kullanan kişiler yakıtlarını, her zaman LPG lisansı olan yerlerden almalıdır. LPG kullanılırken bazı detaylara dikkat etmek gerekir. LPG sistemlerini araçlarınıza montaj işlemlerini garantili bir şekilde yaptırarak, yakıt anlamında istediğiniz tasarruf seviyesine kolayca ulaşabilirsiniz.

Tasarruf Zamanı
Aşağıdaki kutucuğa 100 km'de tükettiğiniz benzini litre cinsinden girip, BRC ile ne kadar tasarruf yapacağınızı görün ...
Benzin Gideri : 412 TL / 100 km LPG Gideri : 192 TL / 100 km Kazancınız : 219 TL / 100 km
Haber Arşivi
BRC Türkiye ile ilgili gelişmelerinden haberdar olmak için
Whatsapp