Haberler

Sıralı Sistem Lpg Fiyatları

Sıralı Sistem Lpg Fiyatları
HABERİ PAYLAŞ
Eklenme tarihi : 28 10 2021

Aracınıza uygun Sıralı Sistem LPG kiti, aracınızın marka, modeline, motor tipine, aracınıza konulacak LPG tankı tip ve hacmine göre değişiklik göstermektedir. Sıralı sistem lpg fiyatları sistemlerde kullanılan ekipmanlara, sistemin markasına ve garanti süresine gibi etkenlere göre belirlenmektedir. Bu nedenle net bir sıralı sistem LPG Kit fiyatı vermek mümkün değildir. Aracınıza uygun Sıralı Sistem LPG kit dönüşümü araştırmanız durumunda BRC Yetkili servisleri aracınızı inceleyerek size en uygun LPG Kitini sunabilirler. Aracınızla km yaptıkça LPG dönüşümüne verdiğiniz ücreti kısa bir sürede çıkartabilmektesiniz.


Sıralı Sistem LPG Nedir?


Teknolojinin ilerlemesiyle birlikte otomotiv sektöründeki ürünlerde de gelişmeler yaşandı. Bu kapsamda Enjeksiyonlu araçların yaygınlaşmasıyla, sıralı sistem LPG sistemleri pek çok araçta kullanılmaya başlanmıştır. Sıralı sistem LPG sistemi, ‘çok nokta enjeksiyonlu’ araçlara montaj yapılan bir otogaz sistemidir. Bu sistemin en önemli özelliği, aracın LPG’ de kullanımı sırasında performans kaybı meydana getirmemesidir. Aracın performansı benzinde nasılsa LPG de iken de aynıdır. Sıralı sistem LPG kitlerini oluşturan bazı ekipmanlar vardır. Bunlar Regülatör, Gaz valfi, ECU (elektronik kontrol ünitesi), Map (basınç) sensörü, Yakıt seçici anahtar, Multivalf ve Dolum ucudur. Sıralı sistem lpg fiyatları bu ekipmanların markasına ve kapasitesine göre değişkenlik göstermektedir.


Sıralı Sistem LPG Nasıl Çalışır?


Sıralı sistem LPG Kitlerinde merak edilen bir konu ise bu kitlerin çalışma mantığıdır. Sıralı sistem LPG Kitlerinde soğuk motorda araç ilk önce Benzin ile çalışmaktadır. Aracın motor suyu sıcaklığı 36 ila 40 derece arasına gelene dek, araç benzin ile çalışmayı sürdürür. Bu kapsamda istenilen sıcaklığa ulaşıldığında, Regülatör üzerinde yer alan ısı sensörü ECU’ya sinyal gönderir. Sinyal gönderme işlemi ile beraber araç LPG’ ye geçiş yapar. Bu aşamadan sonra araç benzinle değil, gazla çalışmaya başlar. Eğer aracın motoru sıcaksa, yaklaşık olarak 25 saniye içinde sıralı sistemdeki LPG aktif hale gelecektir. Otomatik şekilde gerçekleşen gaza geçiş işlemi sonrasında, sıralı sistemler aracın verilerini ölçerek ona göre anlık olarak LPG enjektörlerinin milisaniye değerlerini belirlemektedir. Araçta yer alan LPG enjektörleri, benzin enjektörleri gibi yakıt enjekte etmektedir. Bu nedenle LPG sistemiyle, benzin kullanıyormuş gibi verim almanız mümkündür. Sıralı sitem LPG taktırma sürecinde iyi araştırma yapmak gerekir. Çünkü bu noktada farklı pek çok sistem, model ve marka vardır. Bu nedenle Sıralı sistem lpg fiyatları konusunda da çeşitlilik söz konusudur.


Sıralı Sistem LPG Kullanımı Kârlı Mıdır?


Sıralı otogaz sistemlerine ilişkin merak edilen sorulardan birisi de, bu sistemlerin kârlı olup olmadığıdır. Öncelikle söylemek gerekir ki, LPG Kitleri benzinle çalışan araçlara takılmaktadır. Otogaz litre fiyatı benzinden az olduğu için yakıt giderinden tasarruf ettirmektedir. Dolayısıyla aracında sıralı Otogaz sistemi olan araç sahipleri, bu sistem sayesinde bütçelerine katkı sağlamaktadır.

Tasarruf Zamanı
Aşağıdaki kutucuğa 100 km'de tükettiğiniz benzini litre cinsinden girip, BRC ile ne kadar tasarruf yapacağınızı görün ...
Benzin Gideri : 436 TL / 100 km LPG Gideri : 225 TL / 100 km Kazancınız : 211 TL / 100 km
Haber Arşivi
BRC Türkiye ile ilgili gelişmelerinden haberdar olmak için
Whatsapp