Haberler

Neden LPG’li Araç Tercih Etmeliyiz?

Neden LPG’li Araç Tercih Etmeliyiz?
HABERİ PAYLAŞ
Eklenme tarihi : 02 08 2021

Araç sahipleri fazla masraftan kurtulmak için bazı yollara başvuruyor. Fakat yakıt fiyatlarının hızlı yükselişine karşı bir çözüm üretemiyor. Araç sahipleri yakıt fiyatları sebebiyle, araçlarını gündelik hayatta fazla kullanmıyor. Özellikle motoru yüksek araçlar daha fazla yakıt yaktığı için, yakıt tüketimi çok fazla oluyor. Bu duruma çare arayan kişiler, LPG sistemi araştırmaya başladı.

Lpg’li araçlar benzine göre daha fazla ekonomik katı sağlar. Hiçbir performans kaybetmeden, yakıt masraflarında büyük bir tasarruf sağlar. Benzinli araçların yakıt konusunda çok masraf oluşturduğu ortadadır. Benzine göre LPG kullanan araç sahipleri büyük bir tasarruf sağlar.

Birçok insan neden LPG’li araçların tercih edildiğini merak ediyor. LPG araba sektöründe eski zamanlarda 2.el araçlara takılarak kullanılıyordu. Şuanda da ikinci el araçlara LPG sistemi kuruluyor. Fakat yeni üretilen sıfır araçlar fabrikadan LPG’li olarak çıkıyor. Hiçbir işlem yaptırmadan fabrikadan LPG’li olarak çıkan birçok araç markası bulunuyor. Araçların motorları hiçbir şekilde etkilenmiyor ve aynı performansı gösteriyor.

Yakıtı benzin olan araçların yakıt konusunda ekonomik bir tasarruf sağlamaması dikkat çekiyor. LPG yakıt konusunda son derece etkili bir şekilde tasarruf sağlıyor. Araçlarınıza LPG taktırarak, yakıt konusunda büyük bir tasarruf edebilirsiniz. BRC markası bu konuda en iyi hizmetleri vererek, LPG sistemini en iyi şekilde montaj yapıyor.

 

 

LPG Taktırmanın Faydaları

Benzinli araç sahipleri yakıtta tasarruf edebilmek için birçok yol arıyor. LPG’nin faydalarını bilmeyen kişiler, LPG’ye ön yargılı olarak yaklaşıyor. Fakat durum bilindiği gibi değildir. LPG taktırmanın birçok faydası bulunuyor. Bu faydalar şu şekildedir;

  • LPG olan araçlarda temiz yanma gerçekleştiği için motor yağı ömrü daha uzun oluyor.
  • LPG temiz bir yakıttır
  • Motoru temiz tutar
  • LPG içerisinde kurşun ve karbon bulunmaz. Bu sebepten dolayı silindirlerde aşınma daha az miktarda olur.
  • Çevre dostudur
  • Ateşleme bujisinin ömrünü daha uzun tutar
  • LPG içeriğindeki oktan seviyesi benzine göre daha yüksektir.
  • Çok sıkı bakıma ihtiyacı yoktur
  • LPG bulunan araçlarda yakıt pompası kullanılmaz
  • Diğer yakıtlarla aynı performansı verir
  • Kapalı yakıt sistemi bulunur.
  • LPG yakıt deposu, benzin deposuna göre daha sağlamdır.

LPG’nin çok fazla öne çıkan faydaları bulunuyor. LPG taktırmak isteyen kişiler bu faydaları bilinçli olarak araştırırsa, tercihi her zaman LPG olur. LPG her konuda benzinin önüne geçiyor. En önemli farkları arasında, yakıt tankları bulunuyor. LPG tankı saclardan üretilir. Fakat benzin yakıt deposu plastiktir. Herhangi yaşanacak bir büyük kazada, LPG tankı sağlam kalırken benzin tankı plastik olmasından dolayı büyük hasar alabilir.

LPG, benzinli olan araçlara göre her zaman daha ekonomiktir. LPG’li araç sahipleri yakıt konusunda memnun olarak araçlarını yüksek performansta kullanmaya devam ediyor. LPG’li  araçların bakımlarının nasıl yapıldığı merak edilen konular arasında yer alıyor.

 

 

LPG’Li Araçların Bakımları Nasıl Yapılır?

LPG’li araçların her 10.000 km’de veya 6 ayda bir bakıma girmesi tavsiye edilir. Bu araçlar bazı durumlarda ek bakımlara da ihtiyaç duyabilir.. Lpg’li araçlarda bakım sırasında yapılan işlemler;

  • Elektrik tesisatı: Kaçak akım kontrolünün yapılması ve parçalarda oksitlenme kontrolü
  • Regülatör kontrolü: Biriken yabancı maddelerin ve kostiğin iyi bir şekilde temizlenmesi ve su kaçak kontrollerinin yapılması.
  • LPG elektro valfinde yer alan filtrenin detaylı temizliğinin yapılması.
  • Buji kontrolünün yapılması ve değiştirilmesi
  • Yakıt hatlarının detaylı kontrolü

Bu durumlara ilave olarak, araç sahiplerinin özel olarak hissettiği ve yaşadığı bir problem bulunuyorsa, mutlaka bu durumlar servise anlatılmalıdır. Rolanti problemleri ve daha önce olmayan koku gibi durumlar bulunuyorsa mutlaka servise bildirilmelidir. LPG’li araçların bakımları özenli bir şekilde yapılmalıdır.

 

 

LPG’li Araçlar Kapalı Otoparka Girebilir Mi?

LPG kullanan araçlar patlama riskinden dolayı kapalı ortamlarda alınmıyordu. Bu durum LPG’li araç sahipleri için büyük bir sorun teşkil ediyor. Fakat yapılan yeni düzenlemelerle LPG’li araçların artık kapalı otoparklara giriş yapmasına izin veriliyor. Özellikle alışveriş merkezleri bu konuda büyük bir titizlikle çalışıyor. LPG olan araçların kontrolü yapılarak alışveriş merkezi otoparklarına alınmıyordu.

LPG’li araçların kapalı otoparka girebilmesi için yine bazı kontrolleri yapılıyor. Yangın yönetmeliği şartlarını sağlayan tüm AVM kapalı otoparklarına girişi yapılabilecek.

Araçlarına LPG sistemi taktırmaya düşünen kişiler otopark konusundan dolayı tereddüt ediyordu. Yaşanan park krizleri sebebiyle birçok insan, LPG sistemini tercih etmiyordu. Fakat yapılan yeni düzenlemelerle artık LPG’li araçlar kapalı otoparklara girişi yapabiliyor. Bu gelişmeden dolayı birçok insan LPG sistemine dönüş yapmayı düşünüyor.

 

 

En İyi Lpg Markası

LPG taktırmak isteyen LPG markalarını araştırarak en iyi olanı bulmaya çalışıyor. LPG sisteminde kullanılan ürünlerin kaliteli olması her zaman önemlidir. Kaliteli olmayan ürünler kullanıldığında LPG büyük bir risk oluşturur. BRC firması LPG konusunda tanınan ve kaliteli hizmetleriyle bilinen bir firmadır. LPG’ye ait tüm ürünlerin satışını yaparak, LPG montajlarını gerçekleştiriyor.

En büyük otomobil markalarıyla anlaşma yaparak, LPG konusunda destek veriyor. Özellikle LPG’li sıfır araçların işlemlerini gerçekleştirerek, LPG’li araçların sıfır bir şekilde fabrikadan çıkmasını sağlıyor. Kullandığı ürünler kendilerinin üretmiş olduğu ürünlerdir. BRC teknik servislerinde kolayca LPG taktırma işlemleri yapabilirsiniz.

BRC yetkili servislerin hepsi LPG konusunda hizmet veriyor. Herhangi bir yetkili servis seçerek, LPG konusunda istediğiniz her konuda hizmet alabilirsiniz. BRC web sitemizde LPG ile alakalı tüm ürünler bulunuyor.

LPG tercih eden kişiler, her zaman Yetkili BRC Servislerinden destek almalıdır. BRC her zaman en iyi ürünleri üreterek, LPG konusunda her talebe en iyi cevabı veriyor. Hem LPG ayrıcalıklarından hem de en iyi hizmetlerden faydalanmak için BRC markasını tercih edebilirsiniz. Tüm profesyonel çalışanlarıyla LPG konusunda başarılı işler gerçekleştiriyor.

 

 

BRC Markasının Ürünleri

BRC markası birçok ürünü kendisi üreterek, LPG konusunda büyük hizmetler veriyor. Kullandığı ürünleri şu şekilde sıralayabiliriz;

  • BRC Platinum: BRC markasının üretmiş olduğu en üst sınıf kit modelidir. 3-4 silindire sahip sıfır ve ikinci el araçlarda kullanılır. Performans ve yakıt konusunda başarılı sonuçlar veriyor.
  • LPG Kitleri
  • LPG Dispenserleri
  • BRC Comfort: En ekonomik dönüşüm kitidir ve 4 silindirli sıfır ve ikinci el araçlarda performans ve yakıt tasarrufu için kullanılır.
  • Karbüratörlü LPG Kiti: Bu kit türü karbüratörlü araçlarda tercih edilir.
  • SDI LPG Kiti: Bu kit türü direkt enjeksiyonlu araçlarda kullanılan ve Sequent Gaz Fazı sistemleridir.
  • 2A taşınabilir LPG İstasyonu
  • LPG Tankı
  • LPG Mastermeter
  • BRC Alba 32 LPG Kiti: BRC Platinum ile aynı özelliklere sahip olan bu kit türündeki tek fark, enjektördür.
  • Sıralı Plug And Drive LPG Kiti: Çoğunlukla 6 ve 8 silindire sahip araçlarda kullanılır. Emisyon değerlerini kontrol altında tutar.
  • LDI LPG Kiti: Direkt enjeksiyonlu araçlara uygulanan bir sıvı faz LPG sistemidir. LDI, araçların daha iyi performans vermesini ve yakıtlarda tasarruf etmesini sağlar.

 

 

LPG Tank Özellikleri

LPG tankları benzin tanklarına göre daha sağlamdır. Benzin tankları plastikten yapıldığı için, kaza gibi durumlarda kolaylıkla hasar alabilir. LPG tanklarının yapımında 3-4 cm kalınlığında çelik sac kullanılıyor. Olası bir kaza durumunda yakıt tankı hiçbir şekilde zarar görmüyor ve bir tehlike oluşturmuyor.

LPG tankları istenilen ölçülere göre özel olarak hazırlanabilir. Büyüklüğü ne olursa olsun tankların yapılışı aynıdır. LPG tank modellerinin değişmesi montaj şeklini değiştirmez. Tüm tank modelleri aynı şekilde yapılır. Dış etkilerden hiçbir şekilde etkilenmeyecek şekilde üretilir.  LPG depolarının %100 olarak doldurulmaması öneriliyor.

Yakıt deposunun tamamı doldurulduğunda basıncın yüksek seviyeler ulaşması mümkündür. Sıvı halde bulunan LPG’nin genleşme katsayıları çok yüksektir. Sıvı LPG doldurulurken deponun %80’inden fazlasının doldurulmaması gerekir. Her zaman yakıt depolarında %20’lik bir boş alan kalmalıdır. Bu %20’lik kısım genleşme payıdır.

LPG depoları genellikle binek araçların bagajlarına yerleştirilir. Depoların montaj şekli çok önemlidir. Montajlarının iyi yapılması ve deponun kolay yerinden çıkmaması gerekir. LPG depoları araçların en önemli parçasıdır. Yaşanabilecek olan bir kaza durumunda depo hasar alsa bile, çatlak oluşma durumu olmuyor.

Yakıt tank özellikleri benzinle karşılaştırıldığında, benzinin daha riskli olduğu görülüyor. Yapılacak olan detaylı bir araştırmayla, LPG’ye olan ön yargının kaldırılması gerekiyor. Benzinli araç depoları plastikten imal edilerek, daha riskli bir durum oluşturuyor.

Tasarruf Zamanı
Aşağıdaki kutucuğa 100 km'de tükettiğiniz benzini litre cinsinden girip, BRC ile ne kadar tasarruf yapacağınızı görün ...
Benzin Gideri : 412 TL / 100 km LPG Gideri : 192 TL / 100 km Kazancınız : 219 TL / 100 km
Haber Arşivi
BRC Türkiye ile ilgili gelişmelerinden haberdar olmak için
Whatsapp