Haberler

LPG’li Araç Kullanırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

LPG’li Araç Kullanırken Dikkat Edilmesi Gerekenler
HABERİ PAYLAŞ
Eklenme tarihi : 02 08 2021

Yakıt tasarrufu edilmesi adına LPG, araç sahipleri tarafından tercih ediliyor. LPG sistemlerine bazı araç sahipleri ise ön yargılı yaklaşıyor. Fakat yapılan araştırmalarda LPG sistemlerinin son derece güvenli olduğu kanıtlanmıştır. LPG sistemlerinin birçok faydası bulunuyor. Bu faydaların başında yakıt tasarrufu geliyor.

Yakıt tüketimi masraf konunda çok etkilidir. Lpg’li araçlar bu konuda son derece tasarruf sağlayarak, araç sahiplerini rahatlatıyor. LPG konusunda insanların kafasında bazı soru işaretleri bulunuyor. Gerekli araştırma yapılarak aslında LPG’nin çok iyi bir sistem olduğu kolayca anlaşılabilir. Benzine göre LPG’li araç yakıt konusunda büyük bir tasarruf sağlar.

LPG sistemi kullanan kişilerin dikkat etmesi gereken bazı konular bulunuyor. LPG’li bir araç kullanırken kontrol etmeniz bazı detaylar vardır. Bu detaylar güvenlik için ön plana çıkan durumlardır. LPG kullanımı yapılırken dikkat edilmesi gereken bazı durumlar;

  • Otogaz dolumu yapılırken dolumun kesildiği anda dolum durdurulmalıdır.
  • Otogaz alınan noktaların mutlaka lisanslı marka olması gerekir.
  • Aracın bakımları zamanında yapılmalıdır.
  • LPG tanklarına %80 oranından fazla yakıt doldurulması risklidir.
  • Bilinmeyen markalardan alınan LPG, sistemin filtresini kolay bir şekilde tıkayabilir.
  • LPG dolum kapağının temiz olması gerekir.
  • Aracın çalışması haline koku gelmesi normal değildir.
  • Sızıntı kontrolleri sürekli yapılmalıdır.
  • LPG kaçak vermesi durumunda servislere gidilmelidir.
  • LPG tanklarının yanında kesici ve delici aletlerin olmaması güvenlik açısından önemlidir.
  • Tankın toplam ömrü 10 yıldır. 10 yılı geçen tanklar büyük risk oluşturur.
  • Motor yağını belirli sürelerle kontrol etmeniz motorunuzun ömrü için son derece önemlidir.

Şahsi aracınızın LPG konusunda bir sorun yaşadığını düşünüyorsanız mutlaka servislere gitmeniz gerekir. Riske atılamayacak bir durum olduğundan, müdahale edilmesi gerekebilir.

Araç kullanırken daha önce almadığınız bir kokuyu alıyorsanız mutlaka yine servislere gitmeniz gerekir. Güvenlik için mutlaka sızdırmadığına emin olmak gerekir. LPG tankları her ne kadar benzine göre daha sağlam olsa da, riske atılmaması çok önemlidir.

 

 

LPG Sistemleri

LPG yakıt tasarrufunda çok fayda sağlayan bir sistemdir. LPG taktırdığınız aracınız çekişten düşmez ve yüksek performans vermeye devam eder. LPG sistemleri artık sıfır araçlarda da tercih ediliyor. LPG sistemlerinde birçok marka bulunuyor. LPG taktırmak isteyen araç sahipleri hangi markanın daha iyi olduğunu araştırarak, uygun bir sistem arıyor.

LPG denildiği zaman herkesin aklına ilk gelen marka BRC’dir. BRC global bir otogaz sistemleri firmasıdır. Bu firma bu konuda yıllardır sahip olduğu tecrübelerle hizmetlerini en iyi şekilde devam ettiriyor. Araç kullanırken kendinizi güvende hissetmek ve en iyi otogaz sistemine sahip olmak istiyorsanız, BRC markasını tercih edebilirsiniz.

LPG sistemlerinde en iyi ürünleri kullanarak, LPG’yi en üst seviyeye taşıyor. Bu marka sahip olduğu servislerle, araçların en iyi şekilde otogaz sistemini kullanmasını sağlıyor. LPG’li aracınızı benzine göre daha tasarruflu olarak kullanmanız mümkündür. LPG yapılan araştırmalara göre en güvenli sistemlerden biridir.

Sağlamlık konusunda LPG tankı çok ön plana çıkıyor. LPG Tankının 3-4 mm kalınlığında çelik sacdan yapıldığını birçok kişi bilmiyor. Benzinli depoların plastikten yapılması büyük bir risk oluşturuyor. LPG bu konuda daha fazla ön plana çıkarak güvenli bir sürüş keyfi sağlıyor.

 

 

LPG’li Araçların Güvenliği

LPG’li araçlar her ne kadar güvensiz olarak gösterilse de bu durum öyle değildir. Aracın benzinli veya LPG’li olması ortaya büyük bir fark çıkarmaz. Her aracın güvenlik adına bazı durumlara dikkat etmesi gerekir. Özellikle araçların bakımlarının geçirilmemesi çok önemlidir. LPG sistemlerinin detaylı olarak kontrolü yapılması gerekir.

LPG tanklarının ömrü 10 yıl olarak belirlenmiştir. 10 yıl süreyi geçen tanklar değiştirilmelidir. 10 yılı tamamlayan tanklar ortadan kaldırılarak imha edilir. LPG’nin montajı sırasında çok detaylı bir çalışma yapılması gerekir. BRC Firması bu konuda en iyi hizmetleri vererek, LPG Montajı konusunda başarılı işler yapıyor.

BRC firmasını tercih ederek aracınızın daha güvenli olmasını sağlayabilir ve keyifli sürüşler yapabilirsiniz. BRC yıllardır tüm araç firmalarına Otogaz sistem hizmeti veren bir markadır. BRC genellikle kendi ürettiği kitleri kullanarak sistem dönüşümleri gerçekleştiriyor. Kaliteli ürünler kullanarak araçların performanslarını kısa vade de yükseltiyor.

 

 

LPG Montaj İşlemleri

LPG’nin montaj edilebilmesi için öncelikle aracın uygunluğu göz önüne getirilmelidir. Araçlara yapılacak olan montajların tecrübeli firmalar tarafından yapılması önemlidir. LPG tankının sağlam bir şekilde montaj edilememesi durumunda, büyük sorunlar ortaya çıkabilir. BRC bu konuda iyi hizmetler veren ve montaj konusunda iyi işler yapan bir firmadır.

LPG montaj işlemleri titizlikle yapılmalıdır. BRC sahip olduğu ekipmanları ve uzman kadrosuyla bu konuda en iyi hizmetleri sağlayabiliyor. LPG’nin doğru bir şekilde montaj edilmesi aracın güvenliği için çok önemlidir. Yanlış montaj işlemleri ortaya büyük sorunlar çıkarabilir. Bu durumlar LPG kullanan kişileri yakından ilgilendiren konular arasındadır.

LPG montaj işlemlerinde kullanılan birçok ürün bulunuyor. BRC Firması bu ürünlerin en kaliteli olmasına ve bu şekilde montaj yapılmasına çok önem veriyor. LPG araçlarının bakımları da çok önemli bir konudur. Değiştirilen tüm ürünlerin yerine aynı markanın ürünleri kullanılmalıdır. Farklı marka ürünler kullanıldığında sistemde büyük sorunlar ortaya çıkabilir. BRC markası bunun farkında olarak, en iyi bakım işlemlerini gerçekleştirerek güvenli bir ortam sağlıyor.

Tasarruf Zamanı
Aşağıdaki kutucuğa 100 km'de tükettiğiniz benzini litre cinsinden girip, BRC ile ne kadar tasarruf yapacağınızı görün ...
Benzin Gideri : 436 TL / 100 km LPG Gideri : 225 TL / 100 km Kazancınız : 211 TL / 100 km
Haber Arşivi
BRC Türkiye ile ilgili gelişmelerinden haberdar olmak için
Whatsapp