Haberler

LNG NEDİR?

LNG NEDİR?
HABERİ PAYLAŞ
Eklenme tarihi : 27 12 2018

LNG Nedir?

Yakıt fiyatlarının artışı, LPG’nin dışında da ekonomik olarak kullanabileceğiniz LNG gibi yakıt sistemlerinin oluşturulmasını sağlamıştır.

LNG Hakkında Merak Edilenler

Öncelikli olarak çok sık sorulan sorular arasında LNG nedir sorusunun olduğunu söyleyebiliriz. Nedir, avantajları nelerdir gibi pek çok sorunun cevaplanması ile merak ettikleriniz hakkında detaylı bilgi sahibi olmanız mümkün oluyor.

Açılımı; Liqufied Natural Gas olan LNG, dilimizde Sıvılaştırılmış Doğal Gaz anlamına gelmektedir. Sıvı formda taşınabildiği için, tanker ve gemiler için çok uygun bir yakıt türü olduğunu söyleyebiliriz. Güvenli bir sistem olması ve ekonomik olması, Türkiye’nin dış ülkelerden LNG almasına da yol açmıştır. Direkt olarak doğalgazın sıvılaştırılması sağlanarak, farklı alanlarda kullanımının gerçekleşmesi söz konusu olacaktır.

LNG yani doğalgazın sıvı hali, -163 derecede gerçekleşmektedir. İşlem öncesinde gaz halinde olan madde, sıvı haline dönüşür. Hacmi ise 600’de 1 oranında düşer. Düşük hacmiyle depolama ve nakliye konusunda yarar sağladığı gibi, tehlikesi de oldukça azdır.

Taşıtlarda LNG Kullanımı;

Sıvılaştırılmış gazın taşıtlarda kullanımının genel olarak deniz taşıtlarında olduğunu söyleyebiliriz. LPG kullanımının çok daha yaygın olması sebebi ile kullanım alanları düşük bir hızda artmaktadır. Ancak kullanımı ile elde edeceğiniz çok sayıda avantajınız olacaktır. Her şeyden önce alandan tasarruf eden bu ürün ile direkt olarak ekonomik şeklide yolculuk yapma fırsatı elde edebileceksiniz. LNG kullanımının yaygınlaşması ile ulaşımın kolaylaşacağını söyleyebiliriz.

LNG Değişimi Nasıl Olur?

Sitemiz üzerinden sunulmuş olan ürünler hakkında bilgi edinerek, direkt olarak değişim için talepte bulunabilirsiniz. Sunulan alternatif yakıt sistemleri ile aracınızın ekonomik şekilde çalışmasını sağlayabilirsiniz.

Hizmetimizden yararlanmak ve taşıtınızın yakıt sisteminin LNG olmasını sağlamak adına direkt olarak hizmet talep edebilirsiniz. Ürünlerin alt kısımlarında verilmiş olan mavi renkteki detaylı bilgi butonları, direkt olarak sizlere ürünler hakkında bilgi almanızı sağlayacaktır. Bunun için detaylı bilgi edinmek adına direkt olarak butonları kullanabilirsiniz.

Dilerseniz yetkili kişiler ile iletişime geçerek, bilgilerin anında aktarılmasını da sağlayabilirsiniz. Değişim işleminin nasıl olacağı, güvenlik ve kullanım avantajların hakkında ekip üyelerimiz tarafından detaylı bilgi verilecektir.

LNG Fiyatları Nasıldır?

Fiyatlar da LNG için merak edilenler arasında. Ekonomik şekilde yolculuğu mümkün kılan alternatif yakıt sisteminin de aynı şekilde ekonomik olarak sizlere ulaştırılması mümkün oluyor. Piyasada sunulmuş olan en uygun fiyatlara sitemiz üzerinden ulaşabilirsiniz. Erişimi sağlamanız halinde, direkt olarak satışını yapabilirsiniz. En uygun LNG fiyatları ile aracınızın düşük maliyetli yakıt üzerinden çalışmasını sağlamanız mümkün olacak.

LNG manufacturing process flow diagram

Description :
1. The raw material of natural gas from the field is passed through the knock out drum to separate the     liquid condensate before entering the LNG plant.
2. Carbon dioxide is separated by chemical absorption with amine process.
3. Splitting water with molecular sieve.
4. Propane, Butane and condensate is separated from the feed LNG fractionation column.
5. Cooling LNG and propane refrigeration.
6. Cooling final stage and liquefaction of LNG is done in the Main Cryogenic Heat Exchanger using multi component refrigerant as the cooling medium.

Haber Arşivi
BRC Türkiye ile ilgili gelişmelerinden haberdar olmak için
Whatsapp